Du er her

Er en slankebog til seksårige i orden?

Til oktober udkommer en ny bog om en 14 årig pige, der går fra at være usikker og overvægtig til at være en normalvægtig teenager. Bogen kaldes allerede for upassende.

Maggie er en usikker overvægtig pige, der udvikler sig til en normalvægtig pige med selvtillid og succes på skolens fodboldhold. På bogens forside ser man Maggie holde en alt for lille lyserød kjole op, mens hun i spejlet ser en slank udgave af sig selv.


Læserne finder bogen upassende

Den nye bog er skrevet af forfatteren Paul Kramer, som bor på Hawaii. Bogen henvender sig til 6-12 årige børn.

Bogen vil blive solgt af den amerikanske bogkæde Barnes & Noble, og på kædens hjemmeside raser debatten. Sidens brugere kalder bogen for upassende, og de finder det forkasteligt at fortælle børn, at man skal være slank for at få succes og selvtillid.
 

Bogen kan være både positiv og negativ

Børnelæge Jens-Christian Holm, der er børnelæge og leder af Enheden for overvægtige børn og unge ved Holbæk Sygehus, mener, at bogen kan være både positiv og negativ. Han har ikke læst bogen, men han mener, at tonen i bogen er afgørende.

  - Har den en elitær tone om, at man skal være en superstjerne til fodbold for at blive en succes, så bliver den upassende. Men har den en sød tone, hvor den virker inspirerende og fortæller om fordelene ved at være mere bevægelig til overvægtige børn, så er det en fin idé, siger Jens-Christian Holm til Alive.dk.
 

Bogen kan motivere tykke børn

Jens-Christian Holm mener, at bogen kan virke positiv og motiverende for overvægtige børn, men at den samtidig kan have en uhensigtsmæssig indflydelse på børn med normal vægt.

- Historien skal jo ikke fordre, at alle seksårige skal tabe sig. Vi har også et generelt samfundsproblem, fordi vi ikke forstår børns overvægt. Men det er bedre, at en overvægtig seksårig bliver en bevægelig otteårig – og ikke en overvægtig otteårig, siger Jens-Christian Holm.

I Danmark er hvert femte barn overvægtigt, men det er ikke altid let at finde ud af, fordi et barn stadig skal vokse.

 

Hvad gør du for, at dit barn ikke bliver overvægtigt? Er du en god rollemodel for dit barn, når det gælder kost og motion? Synes du, det er i orden med en slankebog til børn? Del dine erfaringer og meninger her.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk